Botrefin jest środkiem grzybobójczym zawierającym dwie wzajemnie uzupełniające się substancje czynne. Swoje zastosowanie znajduje w uprawach jagodowych oraz warzywniczych. Zalecany jest w celu ochrony przed szarą pleśnią, będącą jedną z chorób powodujących największe straty w plonie. Środek ma działanie wgłębne i powierzchniowe. Zalecany do stosowania zapobiegawczo i interwencyjnie.
Sprawdzi się w przypadku zagrożenia patogenami lub wystąpienia chorób w uprawie malin, truskawek, pomidora, fasoli szparagowej oraz grochu.
Okres karencji:
truskawka, pomidor – 3 dni,
malina – 7 dni,
fasola, groch – 15 dni.
Ze środków ochrony roślin należy korzystać z zachowaniem bezpieczeństwa. Przed każdym użyciem przeczytaj informacje zamieszczone w etykiecie i informacje dotyczące produktu. Zapoznaj się z zagrożeniami i postępuj zgodnie ze środkami ostrożności wymienionymi na etykiecie.